TABS

nuffnang

Tuesday, February 25, 2014

Puff Sardin hudamen Kitchen!!!

Pagi hari minggu haritu xde buat pape...tetibe rajin nak buat puff sardin pulak...

barang-barang nak buat puff sardin ni mmg dah ade ...so ape lg...

dgn lincah kadoknye aku kedapur membuat puff sardin...

Bahan-bahan:

Inti Sardin:
sardin(tin kecil)
bawang besar
asam jawa
lada kering
garam dan serbuk perasa
minyak utk menumis

Kemudian msklah mcm biase sardin tu...xkan masak sardin x taukan...hehe(gelak sopan)

Kulit pastry (beli dkt econsave jer...senang dah siap...huhu)

dah siap buat inti sardin tu, keluarkan kulit pastry segera tu...kemudian dipotong menjadi 2 bahagian...
1 bahagian diatasnye ltkkan inti sardin tu..kemudian 1 lg bahagian ltk diatasnye...(dicantumkan)
Gunakan garfu utk membuat bentuk disekeliling nye...sapukan kuning telur dan masukkan kedalam oven dgn suhu 230" dlm masa 15-20 min....mengikut oven masing-masing.



taaaddaaaaaa...........






Siap......................




Puff sardin hudamen Kitchen

No comments:

Post a Comment